Op zoek naar iets?

Toubkal

5 REDENEN WAAROM EEN WINTERREIS NAAR DE TOUBKAL EEN MUST IS

  1. Het Atlasgebergte is in de winter een fantastisch gebied voor een avontuurlijke reis. Van november tot april liggen de bergen en bergdorpen er mooi en rustig bij. Vanop de bergkammen zijn de uitzichten spectaculair én panoramabreed.
  2. Deze Jongerenreis is dé ultieme trekking in het Atlasgebergte in Marokko. De Toubkal is met 4.167 meter de hoogste berg van Noord-Afrika. Wie van je vrienden kan zeggen dat hij die beklommen heeft?
  3. De reis begint in de fantastische stad Marrakesh. In de medina, het oude stadsdeel tussen de souks, slangenbezweerders en eetkraampjes vol geuren en kleuren waan je je in een 
    sprookje uit Duizend-en-één-nacht.
  4. Het pad leidt je tijdens de trekking langs idyllische berberdorpjes, waar we zeer gastvrij worden onthaald. De thee vloeit er rijkelijk en onze lokale gidsen zorgen voor 
    het eerste contact met de locals.
  5. We wandelen over goed begaanbare bergpaden, door vruchtbare valleien, woeste en onherbergzame ravijnen en rotsachtige hoogvlakten. Kers op de taart: de beklimming van de Toubkal natuurlijk. De trektocht is pittig door de grote hoogteverschillen die je elke dag moet overwinnen. Een uitstekende conditie is dus vereist, maar je hoeft zeker geen winterse expeditie-ervaring te hebben.  

Ontdek deze reis hier.