Op zoek naar iets?

LADAKH BIJ ZUIDERHUIS

1. Een gids met passie

Weinige reisorganisaties hebben een Ladakh-begeleider zoals Veerle Geuens, die elke zomer meerdere maanden bij de lokale bevolking verblijft. Haar passie voor het Tibetaans boeddhisme, de bevolking en de geschiedenis van deze unieke regio in het noorden van India werken aanstekelijk! Daarnaast heeft Veerle een professionele achtergrond als psychologe en yogalesgeefster, en dat komt de Ladakh-groepsreizen die ze begeleidt natuurlijk ten goede.

2. Boeddha is belangrijk

Ladakh is de bakermat van een levendige boeddhistische cultuur. De oude gompa’s en heiligdommen zijn prachtig bewaard. Maar om ‘kloosteroverdaad’ te vermijden dienen we je kleine dossissen cultuur toe, en wel met de meest indrukwekkende kloosters zoals Lamayuru, Alchi en Likir.

3. Trekken in de Himalaya

Ladakh is een paradijs voor wandelaars. We laten je ervan proeven met een lichte 3-daagse trekking in de Shamvallei. Deze korte trekking geeft een prachtig beeld van het kleurrijke leven in de Himalaya, met als achtergronddecor hoge bergpassen, vruchtbare valleien en spectaculaire landschappen. We blijven onder de 4000 meter en dagelijks wandelen we zo’n 5 uur per dag.

4. Homestay

Logeren bij een lokale familie in een traditionele boerenfamilie is hoedanook een absoluut hoogtepunt van je reis. Het is een ideale gelegenheid tot contact, en een manier om te zien hoe mensen wonen, eten en leven in harmonie met de natuur. Een heel intense ervaring.

5. Wandelen & kamperen in de Nubravallei

In deze vruchtbare regio voorzien we talrijke ontmoetingen met de plaatselijke bevolking, die zeer nieuwsgierig is naar buitenlandse bezoekers.

6. Ontmoeting met de nomaden

Aan de oevers van het Tsokar-zoutmeer, midden in een weids en desolaat landschap, leven de nomaden in tenten van geitenhaar. Het bezoek aan één van hun zomerkampplaatsen is een confrontatie met een totaal onbekende leefwereld.

7. Spectaculaire berglandschappen

In de Zanskar-vallei is elke rondreis per jeep een echt avontuur. De vergezichten wisselen voortdurend, en hoge bergreuzen domineren het landschap.

INFOAVOND GROEPSREIZEN INDIA-LADAKH

Schrijf je hier in voor de lezing van Veerle op vrijdag 16 december om 20.00u. in ZuiDERHuiS Gent.
Gratis toegang.