Op zoek naar iets?

2014-drome

PROMO: GRATIS HUURFIETSEN VOOR KINDEREN!

Boek je familievakantie en geniet van gratis huurfietsen voor de kinderen

Als je vanaf nu tot en met 15 mei een van deze drie familiefietsvakanties in Frankrijk boekt, krijg je de huurfietsen voor de kinderen gratis. Voor de fietsen voor volwassenen is er 50 % korting.

Achtdaagse impressie van de Ardèche

Tijdens deze achtdaagse familievakantie fiets je met het hele gezin door de mediterrane natuur van de Ardèche in het zuiden van Frankrijk. De lichte en korte tochten, die aangepast zijn aan het niveau van jonge sportievelingen, begeleiden je langs het traject van de Vivarais, een oude spoorlijn uit 1891 die het Centraal Massief met de vallei van de Rhône verbond. Een deel van het parcours, dat je langs verborgen valleitjes, oude brugjes en prachtige vergezichten brengt, is voorbehouden voor een toeristisch stoomtreintje, een ander voor recreatieve fietsers. Auto’s komen er niet, en als kers op de taart wachten je panorama’s op de Mont Mézenc, de Gerbier des Joncs en bij mooi weer zelfs de Mont Ventoux en de Mont Blanc. Je logeert in gezellige hotelletjes en gastvrije chambres d’hôtes, en onderweg neem je geregeld een frisse duik in een kristalheldere rivier.

Heerlijk verpozen langs de Mayenne

In het noordwesten van Frankrijk vind je de Mayenne, een bijrivier van de Loire en een rustig groen departement ten oosten van Bretagne. Zes dagen lang volg je met de hele familie de rivier stroomafwaarts richting het zuiden, langs verkeersvrije wegen en idyllische jaagpaden. Tijdens de tochten van gemiddeld twintig kilometer bezoek je pittoreske kunststadjes zoals Mayenne en Laval en kom je weer op krachten in gezellige restaurantjes en cafés langs de oever. In bebloemde dorpjes als Coudray en Azé, die het bekende ‘les plus beaux villages de France’-label dragen, zetten we dan weer de fiets even aan de kant voor een mooie wandeling. Kinderen halen ongetwijfeld ook hun hart op in de zoo van Larche en tijdens een overnachting in een historisch kasteel. Ontdek deze fietsvakantie.

De geur van groenten en fruit langs de Lot

In het verstilde Lot-et-Garonne, een departement in het zacht glooiende binnenland van Zuidwest-Frankrijk, beleef je in alle rust een zuiders vakantiegevoel. Niet zomaar wijdde de bekende Franse chansonnier Michel Sardou een ballade aan de streek, die de inwoners  ‘een grote moestuin’ noemen. Samen met de kinderen volg je vanaf Aiguillon de Lot stroomopwaarts richting Fumel. De beboste oevers geven een schilderachtig doorkijkje naar middeleeuwse bergdorpjes, weelderige wijngaarden en ruige kliffen. Onderweg zie je doperwtjes, sperziebonen, aardbeien, pompoenen, kiwi’s en de meloenen van Villeneuve groeien. Al dat lekkers is voor een prikje ook te koop op de vele boerderijen. Afstappen doe je voor een zalige duik in de rivier, een bezoek aan de versterkte burchten in de steden of een ontdekkingstocht door het kasteel van Lustrac. Je overnacht in zorgvuldig geselecteerde chambres d’hôtes mét zwembad. Ontdek deze fietsvakantie.