Op zoek naar iets?

DE HIGHLIGHTS VAN NAMIBIË

1. De duinen van Sossuvlei

De indrukwekkendste zandduinen ter wereld in Sossusvlei bestaan uit een duinpan die zelden volloopt met water. Dat zorgt voor een onwerkelijk schouwspel in de woestijn. Duinen en zand kleuren bij zonsopgang dieprood door het zachte licht. Zet je neer op een duinpan, en neem volop de tijd om deze magistrale zee van zand te bewonderen. Rond de hoogste duinen van de wereld liggen trouwens de mooiste lodges.

2. De onherbergzame landschappen

Namibië is een land vol contrasten en spectaculaire natuurfenomenen. Je krijgt gewoon een absoluut gevoel van vrijheid van al die horizonten die zich tot het oneindige uitstrekken. Ten zuidoosten van Windhoek ligt de Kalahariwoestijn, een reeks kleurrijke zandduinen bevolkt door wild zoals de oryx, luipaarden en cheetah’s. En dan is er nog de Namibwoestijn, een 1.500 kilometer lange kustvlakte die zich met duinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uitstrekt langs de oceaan. In Namibië zie je woestijnen zoals je ze nog nooit zag: véél meer dan zand alleen.

3. Een rijkdom aan prehistorische rotstekeningen

Bij Twyfelfontein in Damaraland vind je het grootste openluchtmuseum ter wereld. Het werd in 2007 door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, het eerste van Namibië trouwens. Hier bewonder je duizenden rotsschilderingen en gravures van de San, waarvan sommige meer dan zesduizend jaar oud zijn.

4. Grote kuddes wild in immense natuurparken

Het beroemde Etosha National Park in het noorden is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de Big Five te spotten. In deze grote open savanne kunnen dieren zich niet echt verbergen, waardoor je een grote kans hebt om kuddes olifanten te zien. De kern van het park is de Etosha Pan, een grote zoutpan met veel drinkplaatsen waar giraffes, zebra’s en neushoorns in groten getale zijn te spotten.

5. Bosjesmannen en Herero-vrouwen

De legendarische Bosjesmannen, primitieve Himba-nomaden en opvallend geklede Herero-vrouwen vormen de kleurrijke bewoners van Namibië. Ze leven grotendeels nog zoals vroeger in kleine nederzettingen. In Kaokaland vind je de Himba. De Bosjesmannen of San gidsen je ondermeer door de Kalahariwoestijn.

Bij Wereldreizen ontdek je al deze hoogtepunten tijdens de 17-daagse individuele rondreis. De fly-in safari met kleine vliegtuigjes focust onder meer op het Etosha National Park, Sossusvlei en de zeldzame woestijnolifant in Damaraland.