Op zoek naar iets?

KERSTVAKANTIE IN LAPLAND, LAATSTE PLAATSEN!

Achtdaagse avonturenweek voor volwassenen

Vanuit het Harriniva Wilderness Hotel geniet je acht dagen lang van het beste van Lapland, uiteraard met speciale aandacht voor rendieren en husky’s. Je logeert aan de Muonio-rivier, bij de grens tussen Zweden en Finland, en hebt onder meer een zalige sauna en overheerlijk restaurant ter beschikking. Ervaren gidsen begeleiden je op sneeuwscooter- en huskytochten, en daarnaast ga je wandelen op sneeuwschoenen én langlaufen. Voor de complete ervaring ga je ook op bezoek bij een rendierherder en overnacht je in een wildernishut.

Kies zelf je activiteiten op de top van Lapland

Iso-Syöte is het zuidelijkste heuvelgebied van Lapland, en toch vallen hier jaarlijks de grootste pakken sneeuw. In de uitgestrekte witte taiga stel je tijdens de kerstvakantie zelf je licht actieve winterweek samen. Een bezoek aan een rendierboerderij? Een wandeling op sneeuwschoenen? Langlaufen op de meer dan 120 km gemarkeerde pistes? Of liever met de sneeuwscooter het ongerepte sneeuwlandschap verkennen? Deze activiteiten kunnen allemaal en de keuze is helemaal aan jou!

Alle hoogtepunten in het Pallas-Ylläs National Park

Aan de rand van het Pallas-Ylläs National Park, vlak naast het uitgestrekte Jerisjärvi-meer in Finland, vertoef je acht prachtige dagen lang te midden van de ongerepte natuur in Hotel Jeris. De lucht is de zuiverste van Europa, en je logeert in authentieke blokhutten met een privésauna. Tijdens de avonturenweek beleef je alle highlights van Lapland: je bezoekt een rendierherder die zijn ambacht in moeilijke omstandigheden in leven houdt, maakt een tweedaagse huskytocht met overnachting in een wildernishut, gaat wandelen op sneeuwschoenen én langlaufen, en oefent je stuurkunsten op een sneeuwscooter.

Met de hele familie in de witte natuur

Tijdens deze achtdaagse familievakantie in en rond het Pallas-Ylläs National Park, in het noordwesten van Finland, ga je van oud naar nieuw in een schitterend natuurdecor. Je logeert in gezellige blokhutten met zelfs een privésauna van Hotel Jeris en bent er omringd door desolate sneeuwlandschappen met dennenbomen die als spitse torens de horizon vertekenen. Terwijl je je moederziel alleen op de wereld waant, aai je rendieren, ga je langlaufen en trek je door de wildernis op een sneeuwscooter en terwijl je een huskyspan ment.

Kerstvakantie vanuit de gloednieuwe Valkea Lodge

Aan de oevers van het pittoreske Valkeajärvi-meer verrijst Valkea Lodge (de vroegere Svanstein Lodge) op een gloednieuwe locatie midden in de eeuwenoude oerbossen. Het domein ligt zo'n 100 meter hoger dan in Svanstein en biedt schitterende uitzichten. Een gedroomde nieuwe locatie dus voor een onvergetelijke kerstvakantie. Gedurende 5 dagen proef je van de typisch Lapse kerstsfeer vanuit spiksplinternieuwe privé-chalets. Sneeuwscooter en husky komen ruim aan bod en je brengt een uitgebreid bezoek aan de rendierboerderij. Een bezoek aan de kerstman is het absolute hoogtepunt voor jong en oud.