Op zoek naar iets?

PUUR NATUUR OP SNEEUWSCHOENEN OF LANGLAUFLATTEN

Sneeuwschoenwandelen op de mooiste plekken

In Frankrijk trekken we acht dagen lang op sneeuwschoenen door de Drôme en de Hautes Alpes. We verblijven in de gezellige gîte van een Vlaams koppel, pal op de grens tussen beide mooie departementen. Vaak lopen de wandelingen over een kam, zodat je geniet van uitzichten op onder meer de Mont Ventoux en de Dévoluy.

De Spaanse Pyreneeën zijn het decor voor een achtdaagse bergexpeditie met een Nederlandstalige lokale gids. We ontdekken er de ongerepte natuur en authentieke dorpscultuur van de muisstille vallei van Aran, die deel uitmaakt van Catalonië. Het rijke verleden staat garant voor architecturale pareltjes als herenhuizen en Romeinse kerken, die perfect afwisselen met dennenbossen en watervallen.

Liever naar Italië? Daar wacht je een zesdaagse trip naar de Aostavallei en het imposante bergmassief van de Gran Paradiso. Met op de achtergrond ook de Mont Blanc en de Matterhorn stap je elke dag langs de hoogste toppen van Europa en door een indrukwekkende parelwitte omgeving. Weer op krachten komen doe je in sfeervolle hotels met een sauna en jacuzzi, die je bovendien vergasten op het beste uit de keuken van Val d’Aosta.

Wandelavontuur in het oosten

Sneeuwschoenwandelen is in principe weggelegd voor iedereen. Maar zelfs voor de meest actieve wandelaar zijn de nationale parken van Vitosha, Rila en Pirin in Bulgarije een compleet nieuwe bestemming. Tijdens deze achtdaagse groepsreis ontdek je verrassende gebergtes met een goed uitgebouwde infrastructuur. Zo sta je in een oogwenk op de berg Vitosha, vlak bij hoofdstad Sofia, in het in 1992 opgerichte Rila Nationaal Park, waarin de hoogste toppen van de Balkan zich bevinden.

Tsjechië ten slotte nodigt je uit voor een achtdaagse winterwandeling in het Boheemse Woud, in het zuiden van het land. Je logeert in een uiterst charmant hotel met een jacuzzi en uitstekende lokale keuken aan de rand van het Šumava Nationaal Park. De dagtochten brengen je over licht heuvelachtig terrein, ideaal voor beginnende wandelaars.

Langlaufen in Oostenrijk en Noorwegen

Langlaufen in Saalfelden in Oostenrijk is niet compleet zonder een fakkeltocht met glühwein of een door het kampvuur verlichte rodelbaan. Dat alles en nog veel meer staat op het programma tijdens deze achtdaagse reis voor zowel beginners als gevorderden. De 150 kilometer uitstekend onderhouden loipes van de Saalachtalloipe strekken zich voor je uit, terwijl de idyllische gasthoven en trendy bars en boetieks niet op één hand te tellen zijn.

In Noorwegen openbaart Rondane zich ten slotte als een paradijs voor langlaufers in het hart van het Scandinavische land. Acht dagen lang trek je in groep door het bergplateau Venabygdsfjell, tegen de uitlopers van het Rondane-gebergte en het gelijknamige nationaal park. De lucht is zuiver, de natuur onaangeroerd en de sneeuw … vers en dik. Dichte naald- en berkenbossen, open vlaktes met adembenemende vergezichten en bevroren meren omringd door almweiden vormen het fabelachtige achtergronddecor.


ONTDEK ONS VOLLEDIG SNEEUWAANBOD.